Program höst

SKALDEN CARL MICHAEL BELLMAN

Carina Burman

HÖSTENS PROGRAM 2020

”Siden, slott och löpande hund – konst och konsthantverk i 1700-talets Sverige”. Föreningens ordförande, Peter Börjesson, tar oss med på en resa i det svenska 1700-talet, från barocken via rokokon till den Gustavianska epoken.

Vid årets sista föreläsningstillfälle kommer författaren Carina Burman till oss och föreläser över ”Skalden Carl Michael Bellman”. Carina Burman kom under hösten 2019 ut med den stora Bellman biografin och skildrar på ett fantastiskt sätt Bellman, staden, tiden och människorna vilka omgav honom.

Vi startar vår hösttermin vilken har 1700-talstema med att docenten Ulf Strömbom föreläser över det breda och intressanta ämnet ”Europa som växande industri- och kolonialmakt under 1700-talet”

Alla höstens sammankomster börjar kl 19:00 på Varbergs Teatern, Engelbrektsgatan 7, 432 80 Varberg.

Ingen föranmälan behövs till föredragen, men för icke-medlemmar finns biljetter att köpa i kassan på Varbergs Stadsbibliotek, Kulturhuset Komedianten.

VARBERGS HUMANISTISKA FÖRENING

© Copyright. All Rights Reserved.