Program vår

”Minneshögtiden för förintelsens offer” arrangeras tillsammans med Varbergs Kommun.

Anna Szilas Hedman kommer att föreläsa om ”Getto och Raoul Wallenberg i Budapest”. Vi kommer dessutom att få njuta av vacker klassisk musik och skolelever kommer att berätta samt visa bilder från en stark resa till Auschwitz - Birkenau.

OBS! Tid 19.00-20.30

27 JANUARI 2020

GETTO OCH RAOUL WALLENBERG I BUDAPEST

Anna Szilas Hedman

Årsmöte 18.30–19.00.

Efter årsmötesförhandlingarna får vi lyssna till intendenten Anneli Adamsson som föreläser över ”Det nya Hallands Konstmuseum och Svea Larssons donation”.

Prästen och bibelforskaren Fredrik Ivarsson äntrar scenen hos oss och föreläser över det spännande ämnet ”Manligt och omanligt i antiken”.

30 MARS 2020

MANLIGT OCH OMANLIGT I ANTIKEN

Fredrik Ivarsson

Den för oss alla så välkände Kalle Lind kommer till oss och föreläser om ”Hasse Alfredsson – en sån farbror som ritar och berättar”.

OBS! Tisdag, inte måndag

VÅRENS PROGRAM 2020

Allla vårens sammankomster går av stapeln på Varbergs Teatern, Engelbrektsgatan 7, 432 80 Varberg.

Ingen föranmälan behövs till föredragen, men för icke-medlemmar finns biljetter att köpa i kassan på Varbergs Stadsbibliotek, Kulturhuset Komedianten.

Observera start- och sluttid varierar något på de januari- och februarisammankomsten, samt att aprilföredraget är på en tisdag.

VARBERGS HUMANISTISKA FÖRENING

© Copyright. All Rights Reserved.